BAHAN-BAHAN
250 gm cream cheese
250 gm mentega (golden churn)
1 tin susu manis
1 tin susu cair – untuk mencelup biskut
5 bungkus biskut saltcheese (yang nipis)
Nestum dan milo secukupnya – untuk ditabur.
CARA-CARA:
- Bahan 1, 2 dan 3 dipukul hingga sebati
- Mula-mula semua bahagian acuan hendaklah di tutup dengan aluminium foil. Ini bertujuan memudahkan kek dikeluarkan bagi sesiapa yang tidak ada acuan jenis boleh buka bahagian tepinya.
- Celup biskut cheese dalam susu cair sekejap.. tos dan susun dalam acuan hingga menutupi permukaan acuan.
- Sapu adunan No.1 (sekadar menutupi permukaan biskut) atas biskut tadi dan tabur nestum di atasnya
- Kemudian susun lagi biskut seperti tadi dan sapu lagi adunan no.1, kemudian tabur milo pulak (jangan tebal sangat)
- Ulang semula proses di atas hingga adunan dan biskut habis.
No comments:
Post a Comment